Pohjois-Irlanti

Pohjois-Irlanti on Irlannin alue, joka on edelleen osa Yhdistynyttä kuningaskuntaa. Se sijaitsee maalla, jota ennen asuttivat katoliset ja irlantia puhuvat gaelit. Se on osa Ulsterin Lue lisäämaakuntaa. Alueella on ollut paljon poliittisia levottomuuksia ja väkivaltaa, joka on puhjennut monta kertaa unionistien ja nationalistien välisen sodan vuoksi. Unionistit ovat periaatteessa Englannista tulleiden siirtolaisten protestanttisia jälkeläisiä, jotka haluavat Pohjois-Irlannin pysyvän brittiläisenä valtiona, kun taas nationalistit ovat gaelien katolisia jälkeläisiä, jotka haluavat irrottautua Britannian hallinnasta ja perustaa itsenäisen Pohjois-Irlannin. Photowall tervehtii tätä myrskyisää mutta kaunista maata hienolla Pohjois-Irlannin kankaankuvituskokoelmallaan. Näissä upeissa vedoksissa on laaja valikoima malleja ja värejä, joiden joukosta vaativa urbaani hienostelija voi valita. Nämä Pohjois-Irlannin kangaspainatukset tuovat asuintiloihisi kauneuden ja värien lisäksi myös historian tuntua. Anna näiden Pohjois-Irlannin kangaspainatusten olla jatkuva muistutus siitä, että maailma on suuri ja monimutkainen paikka ja että yhden heimon uskomukset ja perinteet voivat helposti sytyttää konfliktin liekit niiden kanssa, jotka eivät jaa niitä.

Kontroversaalia Pohjois-Irlannissa -kangastulosteet

Ison-Britannian Yhdistynyt kuningaskunta valloitti Irlannin 1500-luvulla Kinsalen taistelussa. Kun Britannian valta alueelle vakiintui, monet irlantilaislordit jättivät maan ja asettuivat asumaan muualle Eurooppaan. Englanti otti heidän maansa haltuunsa, ja alue asetettiin protestanttisen, englanninkielisen hallituksen alaisuuteen. Photowall kunnioittaa tätä hienoa maata "Belfast Northern Ireland Skyline" (Belfastin Pohjois-Irlannin taivaanranta), "Giants Causeway in Antrim" (Giants Causeway in Antrim) ja "Belfast Skyline Rainbow" (Belfastin taivaanranta Rainbow) hienossa Pohjois-Irlannin kangastulosteiden kokoelmassaan. Sijoita nämä kuvat olohuoneeseesi tai vapaa-ajan työhuoneeseesi ja lisää tyyliä ja väriläiskiä asuintiloihisi. Sijoita ne minikirjastoosi tai yksityiseen työhuoneeseesi, niin ne antavat alueelle oppineisuuden ja maailmankatsomuksen tuntua. Sinun ei tarvitse olla irlantilaista syntyperää nauttiaksesi näistä Pohjois-Irlannin kankaankuvista. Kutsu naapurit ja toimistokaverit teelle ja kekseille ja käy pitkiä keskusteluja näiden alueiden nykyisistä poliittisista levottomuuksista. Näiden Pohjois-Irlannin kangaspainatusten lietsomat väittelyt ovat suorastaan sytyttäviä.

Myllerrykset Pohjois-Irlannissa -kangastulosteet

Katolisten nationalistien ja protestanttisten unionistien erimielisyyksien aiheuttamia poliittisia levottomuuksia kutsutaan nimellä The Troubles. Nämä matalan tason, mutta erittäin väkivaltaiset kaupunkikonfliktit ovat riehuneet alueella 1960-luvulta lähtien. Sodankäynnin tekniikka on muuttunut, mutta erimielisyyksien päälinja on pysynyt samana. Tuhannet ovat menettäneet henkensä näissä konflikteissa. Katoliset perustivat oman kapinallisryhmänsä, Irlannin tasavaltalaisarmeijan eli IRA:n. Britit julistivat sen terroristijärjestöksi, minkä jälkeen britit ryhtyivät vastatoimiin perustamalla Royal Ulster Constabularyn eli RUC:n. Joukkojen tueksi kutsuttiin myös Britannian armeijan erikoislentopalvelua (Special Air Service), joka on Englannin oma kommandopalvelun haara. Näiden kahden osapuolen yhteenottojen aiheuttamat väkivaltaisuudet olivat suorastaan eeppisiä. Henkien menetys ja molempien osapuolten kärsimät tappiot saivat Sinn Feinnin, joka on katolisten poliittinen haara, ja Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen pyytämään tulitaukoa useita kertoja. Nämä osoittautuivat kuitenkin väliaikaisiksi ja tehottomiksi ratkaisuiksi ongelmaan, eivätkä ne pystyneet juuri ja juuri pysäyttämään taistelujen aiheuttamaa veren virtausta.

Uutta toivoa

Kaikista tämän alueen ongelmista huolimatta Pohjois-Irlanti on kuitenkin edelleen, ainakin maantieteellisesti, yksi maailman kauneimmista paikoista. Photowall muistuttaa meitä tästä tosiasialle kuvilla "Giants Causeway", "Waves Crashing in Giants Causeway" ja "Belfast Northern Ireland City Map" upeassa Pohjois-Irlannin kankaalle painettujen kuvien kokoelmassaan. Alueen leveät rannat ja vehreys tarjoavat yhä nykyäänkin joitakin maailman henkeäsalpaavimmista näkymistä, kuten nämä Pohjois-Irlannin kangastulosteet todistavat. Nämä Pohjois-Irlannin kangaspainatukset piristävät jopa lastesi nukkumapaikkoja ja leikkinurkkauksia. Opeta heille niistä tuhannesta ja yhdestä järkytyksestä, joihin ihmisluonto on perijä, näiden Pohjois-Irlannin kangaspainatusten ympäröimänä. Ne eivät ainoastaan koristele tilojasi, vaan niistä tulee myös jyrkkä muistutus siitä, mitä tapahtuu, kun ihmiset menettävät suvaitsevaisuutensa ja hyväksyntänsä toistensa uskomuksia kohtaan. Koskaan ei ole liian aikaista opettaa heille lajimme epätäydellisyydestä ja virheidemme aiheuttamista seurauksista. Tee näistä Pohjois-Irlannin kangaspainatuksista kotisi pysyvä tukipilari jo tänään.
Tuotetiedot
  • Sivu 1 / 1