Goottilainen

Kun kuulemme tai luemme sanan goottilainen, ajattelemme usein populaarikulttuuriin levinneitä moderneja tulkintoja. Goottilaisella rakennustyylillä on kuitenkin syvä ja massiivinen hiLue lisäästoria, ja Pariisin esikaupunkialueella sijaitseva Saint Denisin basilika on ensimmäinen suuri rakennus, josta merkittävä osa suunniteltiin ja rakennettiin tällä erityisellä tavalla. Tämän vuoksi Photowall on myös koonnut kattavan ja kauniin kokoelman goottilaisia kangastulosteita Arkkitehtuuri-kategorian Rakennustyylit-luokkaan. Sekä tyylillisesti että rakenteellisesti Saint Denisin basilikan rakentaminen merkitsi muutosta perinteisestä romaanisesta arkkitehtuurista goottilaiseen arkkitehtuuriin. Ennen kuin termi goottilainen tuli yleiseen käyttöön, se tunnettiin kuitenkin nimellä "ranskalainen tyyli". Tämän arkkitehtonisen taidonnäytteen viehättävyys ja hienous on ilmeinen goottilaisissa kankaankuvapainatuksissa, ja voit käyttää näitä motiiveja päivittääksesi sisustuksesi tavallisesta erikoiseksi. Mikä tahansa asuin-, virkistys- tai yritystila hyötyy siitä, että sen seinillä on goottilaisia kankaita. Kuten tavallista, voit muuttaa valitsemiasi kohteita olemassa olevan sisustuksen, värimaailman ja muiden sisustuselementtien mukaisesti.

Goottipainatusten selittäminen

Pohjimmiltaan goottilainen arkkitehtuuri syntyi romaanisesta arkkitehtuurista Ranskassa 1200-luvulla. Tämä rakennustyyli levisi ympäri Eurooppaa ja kesti 1500-luvulle asti, jolloin renessanssiarkkitehtuuri tuli suositummaksi. Kuten näet goottilaisista kankaankuvista, monet näistä vakiintuneista rakennuksista säilyttivät kuitenkin goottilaisen ilmeen. Tämän arkkitehtuurityypin kiistatta tärkein yksittäinen piirre on teräväkärkinen kaari, joka on myös tärkein ero romaaniseen arkkitehtuuriin, jossa oli pyöreämpiä kaaria. "Gothic Archway" on täydellinen esimerkki tästä goottilaisissa kangaspainatuksissa. Muita tärkeitä piirteitä ovat kylkiholvi, lentävä tukipilaristo ja ikkunat, joissa on kivipitsikuvioita, joita kutsutaan nimellä "tracery". Katso, löydätkö näitä Photowallin goottilaisista kankaankuvavedoksista.

Suosittu nähtävyys

Jos tämän Photowallin kategorian motiivit tuntuvat sinusta tutuilta, se johtuu siitä, että monet Euroopan suurista katedraaleista, luostareista ja kirkoista on tehty goottilaisessa arkkitehtuurissa. Se on myös monien linnojen, palatsien, kaupungintalojen ja yliopistojen valittu arkkitehtuuri. Goottilaiset kangaspainatukset osoittavat, miksi tämä rakennustyyli on niin yleinen, kaunis ja salaperäinen. Jos haluat lisätä goottilaisiin kankaankuvapainatuksiin vielä lisää historiaa ja viehätystä, voit hankkia niihin sopivia huonekaluja ja muita koriste-esineitä, jotka sopivat esteettiseen tyyliisi. Monet goottilaiset rakennukset on merkitty Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestön (Unescon) maailmanperintökohteiksi. Aivan kuten 1800-luvulla, jolloin tämä tyyli tuli jälleen suosituksi, voit varustaa sisätilasi näillä goottilaisilla kangaspainatuksilla.

Kauneutta goottilaisissa kankaankuvapainatuksissa

Kuten olet ehkä huomannut muista kategorioistamme, katedraalit hallitsevat monien eurooppalaisten kaupunkien horisontteja. Useimmissa tapauksissa ne ovat keskiaikaisen maailman jäänteitä, ja ne ovat yksi vaikuttavimmista muistutuksista "pimeästä keskiajasta". On tärkeää muistuttaa itseämme siitä, miten tärkeää on säilyttää tällaiset hämmästyttävät rakennelmat, vaikka vain käyttämällä goottilaisia kankaita. Siksi goottilaiset kankaankuvat eivät ole vain upeaa katseltavaa, vaan myös tärkeä muistutus menneisyyden arvostamisesta ja vanhojen rakennusten kulttuurin säilyttämisestä pilvenpiirtäjien kaltaisten asioiden kasvupyrähdyksen keskellä. Olipa kyseessä sitten koti tai toimisto, goottilaisten kankaiden, kuten "Cathedral Corridors", näkeminen voi luoda erilaisen tunnelman ja ilmapiirin.

Päivitä seinäsi sisustus

Yksi suosituimmista kohteista goottilaisen rakennustyylin katseluun on Belgia. Suhteellisen pienestä koostaan huolimatta Belgiassa on paljon viehättäviä paikkoja ja monipuolisia nähtävyyksiä. Vaikka Antwerpenin kauneus tai Brysselin energisyys voivat olla hyvin viehättäviä, voidaan väittää, ettei mikään niistä ole yhtä maaginen ja upea kuin Brugge. Koska suurin osa keskiaikaisesta arkkitehtuurista on säilynyt ennallaan, monet sanovat, että vierailu tässä kaupungissa on kuin astuisi sadun maailmaan. Goottilaiset kangaspainatukset, kuten "Bruggen kaupungintalo", ovat todiste siitä, että Brugge on ehdottomasti yksi Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Käytä tämän kaltaisia Photowallin goottilaisia kangaspainatuksia ja tee alueestasi todella mieleenpainuva ja houkutteleva paikka.
Tuotetiedot
  • Näytetään 1-3 3:sta aiheesta

Nopea toimitus

Tilauksesi lähetetään 1–4 päivässä, ja toimitus on aina ilmainen. Mukana tapettiliima.

Täysi takuu

Haluamme asiakkaidemme olevan aina tyytyväisiä, joten tarjoamme 30 päivän palautusoikeuden ja rahat takaisin, ellet ole tyytyväinen.