Holvikaaret

Rakennuksen ominaisuuksista yksi silmiinpistävimmistä ja visuaalisesti houkuttelevimmista on ehdottomasti kaari. Tällä Photowallin laadukkaalla kaarien kankaalle tulostettujen kankaidLue lisääen kokoelmalla saat edellä mainitut piirteet arsenaaliksesi koristellessasi valitsemaasi tilaa. Vaikka kaaria on lähes kaikkialla, meillä on taipumus pitää niitä itsestäänselvyyksinä, varsinkin kun elämme länsimaissa, kuten voisi sanoa. Arches-kangaspainatukset siirtävät huomion takaisin tähän ihmiskunnan historian luultavasti tärkeimpään arkkitehtoniseen keksintöön. Roomalainen kaari oli perusta Rooman arkkitehtuurin mestaruudelle ja massiivisille rakennushankkeille kaikkialla antiikin maailmassa, joista osan voimme nähdä vielä nykyäänkin tosielämässä sekä tässä upeassa valikoimassa kaariaiheisia kangaspainatuksia. Kaaren ansiosta roomalaiset pystyivät rakentamaan suurempia rakennuksia, pidempiä teitä ja parempia vesijohtoja, mikä paransi paitsi heidän elämäntapaansa myös antoi heille uusia mahdollisuuksia. Voisi sanoa, että roomalainen kaari on modernin arkkitehtuurin esi-isä, ja voit nyt saada sen sisätiloihisi kaariaiheisten kankaiden avulla. Kuten tavallista, valitsemiasi kohteita voidaan muuttaa niin, että ne sopivat olemassa olevaan muotoiluun, värimaailmaan ja niin edelleen.

Pohjatyöt kaariaiheisissa kankaistulosteissa

Yksinkertaisimmillaan kaari on arkkitehtoninen muoto, joka hallitsee rakennuksen painosta aiheutuvaa painetta tietyllä tavalla. Kaari ohjaa painetta alaspäin ja ulospäin, jolloin sen alle syntyy vahva kulkuväylä, jolla on kyky kantaa raskaita rakenteita, kuten huomaat lukuisissa kaariaiheisissa kankaankuvavedoksissa. Kaaren keskeinen piirre on niin sanottu avainkivi eli kiilamainen kivi aivan kaaren yläosassa. Se on viimeinen rakentamisen aikana sijoitettu kivi, joka lukitsee kaikki muut kaaren kivet paikoilleen. Katso, huomaatko sen erilaisista esimerkkikuvistamme kaaria kuvaavista kangaspainatuksista. Vaikka avainkivi ei kanna juuri lainkaan painoa, se on keskipiste, joka ohjaa rakenteen painoa alaspäin ja ulospäin. Sarjaa vierekkäin olevia pyöristettyjä kaaria kutsutaan kaareksi. Kaarien kangastulosteista löydät ennakkotapauksia tästä sekä tosielämän valokuvista että upeista taideteoksista.

Lyhyt historian oppitunti

Olemme jo maininneet, että roomalaiset käyttivät kaaria hyväkseen, mutta sinun on hyvä tietää, että kaaria käytettiin ensimmäisen kerran Välimeren maailmassa Mesopotamiassa, Kreikassa, Persiassa ja tietysti muinaisessa Italiassa. Vaikka näissä kulttuureissa oli kaaria, ne käyttivät niitä harvoin lukuun ottamatta maanalaisia tunneleita ja viemäröintijärjestelmiä, joissa ympäröivän maan voima tarjosi luonnollisen vahvistuksen. "Crypt Scene" on täydellinen esimerkki tätä havainnollistavasta kaaria kuvaavasta kankaanpainatuksesta. Vaikka roomalaiset oppivat kaaren toscanalaisilta etruskeilta, he olivat myös ne, jotka oppivat ja kokeilivat ensimmäisenä, miten kaaria käytettiin siltojen, vesijohtojen ja rakennusten rakentamisessa. Kaaret-kangastulosteet eivät siis ole vain silmiä varten, vaan myös jäänne ihmisen kekseliäisyydestä ja henkilökohtaisesta historian arvostuksesta.

Kierrä kaarien kankaankuvatulosteiden avulla

Roomalaisten massiivinen vaikutus on aistittavissa koko tässä kaariaiheisten kankaankuvien kokoelmassa. Maailmankuulusta mausoleumista "Tajmahalissa" ikonisiin maisemiin "Sunset in Berlin" -kuvauksessa on paljon valinnanvaraa. Kaarien yleismaailmallinen kauneus voi viedä sinut idän eksoottisiin ihmeisiin ja loitontaa sinut lännen arkkitehtonisilla kauneuksilla. Sinulla on jopa mahdollisuus luoda kokonainen sarja kaaria sisältäviä kankaita, joita voit näyttää asuin-, virkistys- tai jopa yritystiloissasi. Kuvittele, miten ihastuneita henkäyksiä perheesi ja ystäväsi päästävät ilmoille, kun he näkevät nämä vaikuttavat arkkitehtuurin ihmeet. Arches-kangastulosteet ovat etsimäsi päivitys seinän sisustukseen!
Tuotetiedot